Editie 2013 - Donderdag 29 augustus 2013 - Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Met de Big Brother Awards worden elk jaar de grofste privacyschenders te kijk gezet. Personen, bedrijven en overheden die het afgelopen jaar bij uitstek controle op burgers en inbreuken op privacy hebben bevorderd staan deze dag extra in de schijnwerpers. Daarmee wil Bits of Freedom aangeven hoe het  in het afgelopen jaar gesteld was met het recht op privacy in Nederland.

Het prijzengala op 29 augustus 2013 in Pakhuis de Zwijger zal de negende editie zijn in de geschiedenis van de Big Brother Awards Nederland.

Eerdere edities
Ben je benieuwd wie tijdens voorgaande jaren de Nederlandse Big Brother Awards hebben gewonnen? Je kunt de jury-rapporten, foto-impressies en mediaverslagen nog eens bekijken op de websites van de Big Brothers Awards, voor de edities 2011, 2010, 2009, 2007, 2005, 2004, 2003 en 2002.

Internationaal
De eerste Big Brother Awards werden al in 1998 georganiseerd door Privacy International in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien wordt dit evenement in vele landen, wereldwijd georganiseerd.

De naam
De award ontleent zijn naam aan de totalitaire, alziende leider ‘Big Brother’ uit het boek 1984 van George Orwell.

Organisatie door Bits of Freedom
De organisatie van de Nederlandse versie van de Big Brother Awards is in handen van Bits of Freedom. Bits of Freedom is een onafhankelijke burgerrechtenbeweging die opkomt voor jouw vrijheid en privacy op internet. Deze grondrechten zijn onmisbaar voor je individuele ontwikkeling, maar ook voor innovatie en voor een gezonde rechtsstaat. Die internetvrijheid is niet vanzelfsprekend. Je gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd. Je internetverkeer wordt afgeknepen en geblokkeerd. Bits of Freedom zorgt ervoor dat jouw internet jouw zaak blijft.  Dat is waarom Bits of Freedom hard nodig is. Meer informatie over Bits of Freedom vind je via hun website.

Mede mogelijk door
De Big Brother Awards Nederland worden mede mogelijk gemaakt door de steun van talloze vrijwilligers. Op de avond zelf en ervoor. Zo is al het ontwerp van de poster en de website gedaan door Largetosti. Daarvoor willen ze hartelijk bedanken.

Privacy-beleid van deze website
Bits of Freedom hanteert een helder privacy-beleid voor haar activiteiten en websites, dus ook voor de Big Brother Awards. Lees hier onze privacy-verklaring en de huisregels voor ons blog.

 

Afbeelding ‘Big Brother Awards @ de Balie 2010-02-05′ door theHOSpages